Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Presentasjon av utstillere

Volvo

Kommunalsektors anleggsmaskinmester

Volvo Maskin AS er Norges ledende leverandør på anleggsmaskiner og -utstyr og har landets best utbygde serviceapparat. «Vi opplever å ha en sterk posisjon i kommunalmarkedet og benytter aktivt doffin når kommunene legger ut anbudsinnbydelse. Vi får erfaringsmessig 60% tilslag på alle tilbud vi legger inn og er markedsleder innenfor dette segmentet som vi også er for hele Norge - den ledende markedsleverandøren av anleggsmaskiner.» sier salgssjef Jarle Bjørløw.

Sulzer

Innovasjon og kunderelasjoner

Sulzer Pumps Wastewater Norway AS, forkortet til Sulzer, står for innovasjon og solide løsninger. Selskapet har hele veien spesialisert seg innen pumpeløsninger, roterende utstyr, vedlikehold og service, i tillegg til rensing og omrøringsteknologi.

Multilux

Belysning for samferdsel – vei – tunnel – arena anlegg

Multilux AS Multilux er en fremadstormende og betydelig leverandør av belysning for samferdsel, infrastruktur, idrettsanlegg, parker og andre utendørs bygg og anlegg. Selskapet har et stort nettverk av underleverandører som alltid er i forkant av teknologisk og praktisk utvikling innenfor belysningsområdet.

Miljo-og-fluidteknikk

Mengdereguleringsspesialisten

Miljø og Fluidteknikk AS (MFT) utvikler og leverer produkter knyttet til regulering og behandling av regnpåvirket avløpsvann. MFT er markedsleder når det gjelder mengderegulering og tilbakeslagssikring i avløpssystemet. Selskapets teknologi beskytter bygninger og infrastruktur mot oversvømmelse og vannforekomster mot forurensning. Produktsortimentet spenner fra standardiserte produkter til skreddersydde løsninger

Klaro

Spesialist på minirenseanlegg

Risørselskapet Klaro renseanlegg Norge AS har sin styrke innen renseanlegg for avløp. Selskapet leverer renseanlegg, mobile renseanlegg, olje- og fettavskillere, gråvannsanlegg og slamtørkere. Selskapet er kjent for å være dyktige på samarbeid mellom leddene fra salgsarbeid til igangsettelse og oppfølging av anleggsdrift. Avløpskonseptene er uten bevegelige deler og dermed driftssikre – noe som igjen gjenspeiler lite reklamasjoner.

Guard-automation

Automasjon og systemintegrasjon for morgendagen

Som systemintegrator innen automasjon utvikler Guard Automation AS prosjekter som omfatter hele vannets syklus fra drikkevann til renset avløp, og fra renset til bioenergi. Guard Automation AS er markedslederen som står for driftskontrollsystemer til over 130 kommuner i Norge, over 4000 pumpestasjoner, 150 vannverk og 400 renseanlegg. Selskapet styrer gjennom sine systemer vannet til mer enn 1 million borgere i Oslo, Bærum og Drammensregionen.

Danfo

Innovative kommunale toalettløsninger

For 10 år siden ble Danfo AS etablert på det norske markedet etter tidligere å ha vært en del av en produktportefølje under selskapet Hibas AS, helt siden 1980-tallet. Det svenske morselskapet har erfaring fra mer enn 40 år med leveranser av offentlige toalettløsninger.

Dacon

Dacon presenterer nytt inspeksjonsutstyr

Høy kompetanse Dacon AS er et norsk selskap med mange års erfaring innen teknisk tilstandskontroll både som utøvende, rådgivende og handelspartner. Selskapet ble stiftet i 1979 og er en ledende aktør innen rednings-, sikkerhets- og inspeksjonsutstyr.

Brimer

Høydebassengspesialisten

Høydebasseng spesialisten Brimer vannbasseng er tette både i tak, vegger og bunn. Betongplaten blir plastlagt med et solid glassfiberlaminat, og innsiden er hvit, glatt, skjøtefri og vedlikeholdsfri. Alle overflater i bassenget som er i kontakt med drikkevann, består av materialtyper som ikke avgir skadelige stoffer. Drikkevannet blir på denne måten svært godt ivaretatt.

Arstec

Kumleverandøren Arstec AS

Arstec AS har siden 1979 vært leverandør av løsninger, produkter, maskiner og utstyr til asfalt- og veivedlikehold.
– De 10 siste årene har kommunal sektor vært viktig for vårt selskap. Det er i hovedsak VA og veiavdelingene vi henvender oss mot, forteller daglig leder Eirik Strand. I 2019 er familieselskapet 40 år og det er andre generasjon som nå driver. Floatring – kummer – Produktkonseptet floatring er patentert på verdensbasis.

Aqwa

Totalleverandør innen vannrensing AQWA AS

Aqwa AS, etablert i 2012, er en totalleverandør innen vannrensing. Ingeniører med over 30 år kompetanse innen faget, som følger alle deler i prosjektene nøye og sikrer god kvalitet i alle ledd og prosesser. Selskapet leverer alt fra enkeltkomponenter til nøkkelferdige anlegg. Dette gjøres ved verkstedet i Sandeford hvor det engineeres og produseres for små og store oppdrag.

Amiblu

Markedsleder GRP overføringsledninger

Amiblu Norway AS, tidligere Amiantit Norway AS, er en ledende produsent av blant annet GRP RØR og tilbyr et omfattende produktsortiment. Aminatit Norway AS og hovedkonkurrent Hobas AS har nettopp gjennomført en fusjon og det nye navnet på selskapet er Amiblu Norway AS. Det nye selskapet vil fortsatt markedsføre og selge de to merkenavnene Flowtite og Hobas fra selskapets hovedkontor i Sandefjord.

Alfsen-og-gunderson

Skreddermester i vannbehandling og pumpeteknikk

ALFSEN OG GUNDERSON AS ble etablert i 1926 og har siden utviklet seg til å bli et ledende firma innen vann-, luft-, tørke- og renseteknologi. I tillegg til å designe og dimensjonere tekniske løsninger, selger selskapet kvalitetsutstyr fra ledende produsenter i Europa, Amerika og Japan.

Aco

Markedsleder på uteromsrenner

ACO Group er verdensleder i produksjon og salg av avløpsteknikk for innendørs og utendørs bruk. Selskapet er i Norge representert ved ACO Nordic A/S. ACO har mer enn 65 års verdifull erfaring innen profesjonell overvannshåndtering og er også anerkjent for sine mange konsepter, med Powerdrain i spissen innenfor kommunalteknisk sektor.

ABB

Innovativ teknologileder

ABB er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering, roboter og drivsystemer. Selskapets automasjonsvirksomhet er verdensledende når det gjelder komplette elektro- og automasjonssystemer til blant annet Vann- og avløpsmarkedet.

Fra høyre: Ole Kristian Svads – Daglig leder og Karl Martin Slattum – Prosjektleder, Fossilfrie/ elektriske maskiner og kjøretøy. Foto: Kjell M. Jacobsen

Kommunale elektriske maskiner og kjøretøy

Multimaskin AS er en direkte videreføring av Eikmaskin A/S sin avdeling i Oslo. Selskapet har eneimport av en rekke anerkjente produkter og er markedsledende innen Wille-maskinene. Under Miljø & Teknikk i mars 2019 på Norges Varemesse, kommer Multimaskin AS til å satse stort på å presentere en lang rekke elektriske maskiner og kjøretøy til forskjellige kommunaltekniske oppgaver.

Fra venstre: Tom Arne Bergmann – salgs & markedssjef, Asmund Hansen – KAM VA, Alan Linderoth – Senior salgsingeniør VA Foto: Kjell M. Jacobsen

Pumpeløsninger av Fuglesangs AS: Kvalitet gir energibesparelser

Endringer i olje- og offshoremarkedet i 2014/2015 gjorde at Fuglesangs AS endret på markedsstrategien, og satset mer på VA-markedet. Etter mer enn 10 års fravær fra messen, ble deltagelsen på Miljø & Teknikk 2016 en del av denne offensive strategien.

Klar til å spille på lag med nye og eksisterende kunder på en 100 m2 stand, er to sentrale medarbeidere, fra venstre: storbandspiler og tidligere håndballspiller, Paal Schlytter – Produktansvarlig Ventiler, og bransjens engasjerte pumpesystemman

Skreddersøm av selvsugende miljøstasjoner

AxFlow AS er et fast innslag på messen Miljø & Teknikk. Vannbransjen er en viktig sektor for selskapet, og de vil ha en stor stand også denne gang på 100 m2. De vil vise frem sine nyheter innenfor instrumentering/ventiler og miljøstasjoner/pumpesystemer. AxFlow er en ledende aktør for spesialtilpassede løsninger og produkter innen pumpesystemer, kom- pressorsystemer, prosessinstrumentering, miksere, doseringssystemer, UV desinfeksjon, vannmålere og rørarmatur, samt løsninger for fjernavlesning av målere.